Δισκοκήλη θωρακική

Δισκοκήλη Θωρακική

Η δισκοκήλη ονομάζεται αλλιώς, κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, ή – στην καθομιλουμένη – δισκοπάθεια. Είναι η κατάσταση που προκαλείται όταν το σκληρό περίβλημα του δίσκου υφίσταται ρήξη και ένα μέρος του μαλακού πυρήνα που βρίσκεται στο κέντρο ενός μεσοσπονδύλιου δίσκου προβάλλει έξω από την ανατομική του θέση και πιέζει τις νευρικές δομές. Το αποτέλεσμα είναι ο ερεθισμός των νεύρων.

Η δισκοκήλη στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης είναι πολύ πιο σπάνια (0,25% των δισκοκηλών).  Συνήθως αφορά την κατώτερη θωρακική  μοίρα και ασθενείς στην 3η-5η δεκαετία της ζωής τους. Εκδηλώνεται με ζωστηροειδή πόνο στην περιοχή του στήθους ή της κοιλιάς και  μούδιασμα, αδυναμία των κάτω άκρων ή ακόμη και διαταραχές της λειτουργίας των σφιγκτήρων της κύστεως και του εντέρου, αλλά επειδή κατά την εξέταση των συμπτωμάτων, δεν αποτελεί την πλέον πιθανή πάθηση, η διάγνωση προκύπτει τελικά μετά από μαγνητική τομογραφία. Αν κρίνεται απαραίτητο διενεργείται και αξονική τομογραφία για να εκτιμηθεί ο βαθμός αποτιτάνωσης (επασβέστωσης).

Η επέμβαση διενεργείται επί συνεχούς έντονου πόνου και όταν προκαλούνται κινητικά ή άλλα προβλήματα λόγω πίεσης του νωτιαίου μυελού (μυελοπάθεια). 

Η χειρουργική τεχνική εξαρτάται από τη θέση της δισκοκήλης, το μέγεθός της, το πόσο έντονες είναι οι επασβεστώσεις και από το επίπεδο του νωτιαίου μυελού που πιέζεται. Διενεργείται είτε  διαθωρακικά ή με πλευρεγκαρσιεκτομή. 

Η διεγχειρητική νευροπαρακολούθηση είναι πολύ χρήσιμη και εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις.

Karageorgos

"Επέστρεψα στην Ελλάδα για να προσφέρω με εμπειρία, υπηρεσίες προηγμένης, ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής. Μη διστάσετε να με συμβουλευτείτε για πρώτη ή και για δεύτερη γνώμη πριν το χειρουργείο"

Ν. Καραγεώργος, Νευροχειρουργός

ΑΓΑΠΗ ΜΠΕΣΙΝΗ
ΑΓΑΠΗ ΜΠΕΣΙΝΗ
31/10/2023
Είμαστε τόσο τυχεροί ως Έλληνες πολίτες, αλλά και η Ιατρική Κοινότητα στην Ελλάδα, που επέστρεψε στους κόλπους της ένας τόσο άξιος επιστήμονας. Για την κατάρτισή του, μπορεί κάποιος να ανατρέξει στο βιογραφικό του, από το οποίο θα καταλάβει γιατί ήταν και είναι περιζήτητος και αναντικατάστατοςσε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Γερμανίας αλλά και σε Πανεπιστημιακό της Ελλάδας. Όμως, με μία μόνο συνάντηση από κοντά , θα καταλάβει πόσο ζεστός άνθρωπος είναι. Ένας γιατρός που νοιάζεται για τον ασθενή του, που με ευγένεια και ενσυναίσθηση τον βοηθά να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση. Μακάρι όλοι οι γιατροί να είχαν την επιστημοσύνη, αλλά και την καλοσύνη του! Τον ευχαριστούμε θερμά, γιατί είναι κοντά μας, όποτε τον χρειαστούμε!
Katachanas Michael
Katachanas Michael
31/10/2023
Απλά εξαιρετικός γιατρός! Με βαθιά και σφαιρική γνώση, προσεγγίζει το πρόβλημα με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα τόσο στην επεμβατική όσο και στη μη επεμβατική διάγνωση. Μου ενέπνευσε πλήρη εμπιστοσύνη!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
28/10/2023
Εξαίρετος επιστήμονας και πάνω απ' όλα θαυμάσιος άνθρωπος.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΓΟΥΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΓΟΥΡΑΣ
24/10/2023
Εξαιρετικός άνθρωπος, άριστος ιατρός με απίστευτη γνώση στην ειδικότητα του. Άλλαξε η ζωή μου μετά από το χειρουργείο, με απίστευτη υπομονή μου έδινε απάντηση σε κάθε απορία που είχα, χωρίς να δυσανασχετήσει ποτέ. Απουσιάζουν από την Ελλάδα τέτοιου είδους επαγγελματίες. Ευχαριστώ πολύ.
Foteini Rapti
Foteini Rapti
23/10/2023
Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος! Ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά με την εξέταση και τις οδηγίες που μου έδωσε. Τον συνιστώ από καρδιάς.
Efi
Efi
22/10/2023
Ο γιατρός άρτια καταρτισμένος επιστήμονας, με απόλυτη γνώση του αντικειμένου του, μας εξήγησε με ευγένεια και κατανοητό τρόπο την κατάσταση! Είχε υπομονή, απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις με ηρεμία και ενσυναισθηση! Μοντέρνο ιατρείο με εύκολη πρόσβαση.
aglaia mitta
aglaia mitta
22/10/2023
Εξαίρετος επαγγελματίας, άριστος γιατρός! Αφιερώνει πολύ χρόνο στον ασθενή με αναλυτική επεξήγηση όλων των απεικονιστικών εξετάσεων. Με διαφορά από τους καλύτερους και πιο έμπειρους νευροχειρουργούς της υπόφυσης, που πολύ δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα!
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΤΡΟΥΚΑ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΤΡΟΥΚΑ
22/10/2023
Υπέροχος άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρός. Πολύ αναλυτικός, με γνώσεις και εμπειρία!!! Βοήθησε πολύ τη μητέρα,μου Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Cindy Zografos
Cindy Zografos
22/10/2023
Exzellenter Chirurg auf dem neusten Stand der Wissenschaft. Er ist sehr menschlich mit dem Umgang seiner Patienten.
Loukas Zografos
Loukas Zografos
22/10/2023
Ο συνδυασμός της εξαιρετικής γνώσης του αντικειμένου του, της μακρόχρονης και πολύπλευρης εκπαίδευσης του στην Γερμανία και όχι μόνο, όπως και ο ανθρώπινος χαρακτήρας του γιατρού Καραγεώργου, αποτελούν εχέγγυα για την σωστή αντιμετώπιση κάθε ασθενούς.