Όγκοι σπονδυλικής στήλης

Οι όγκοι της Σπονδυλικής Στήλης μπορεί να είναι πρωτοπαθείς καλοήθεις ή κακοήθεις (νεοπλασματικοί)  ή μεταστατικοί, δηλαδή προέρχονται από τη διαφυγή κακοήθους όγκου από άλλο σημείο του σώματος. Οι καλοήθεις πρωτοπαθείς όγκοι αναπτύσσονται αργά. Οι πρωτοπαθείς κακοήθεις όγκοι αναπτύσσονται γρήγορα. Οι όγκοι, οι οποίοι προέρχονται από τα ίδια τα οστά της σπονδυλικής στήλης, είναι πιο σπάνιοι.

Αναλόγως με την ανατομική τους θέση, διακρίνονται σε:

Τα λεμφώματα μπορούν να παρουσιαστούν σε όλα τις ανατομικές θέσεις.Το πιο συχνό αρχικό σύμπτωμα στους όγκους της σπονδυλικής στήλης είναι ο πόνος που εντείνεται τη νύχτα ή κατά την αφύπνιση και σταδιακά επιδεινώνεται. Μπορεί αντανακλά και στα άκρα.

Αναλόγως με τη θέση του στη Σ.Σ και με τον τύπο του όγκου, μπορεί επίσης να προκαλεί μυϊκή αδυναμία ή παράλυση, δυσχέρεια βάδισης και ισορροπίας, δυσκολία πραγματοποίησης λεπτών κινήσεων, μείωση της ευαισθησίας , απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου, παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης

Πρωτοπαθείς όγκοι είναι:

Πριν Μετά
Πριν Μετά
Πριν Μετά

"Επέστρεψα στην Ελλάδα για να προσφέρω με εμπειρία, υπηρεσίες προηγμένης, ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής. Μη διστάσετε να με συμβουλευτείτε για πρώτη ή και για δεύτερη γνώμη πριν το χειρουργείο"

Ν. Καραγεώργος, Νευροχειρουργός