Σπαστικότητα

Ως σπαστικότητα χαρακτηρίζεται το σύμπτωμα των έντονων μυϊκών σπασμών και των προβλημάτων κινητικότητας των χεριών ή των ποδιών τα οποία οφείλονται σε βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Βλάβες που προκαλούν σπαστικότητα μπορεί να είναι ένας τραυματισμός ή νευρολογικές εκφυλιστικές παθήσεις, όπως η πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.

H σπαστικότητα ως σύμπτωμα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχολογία και τη λειτουργικότητα του ασθενούς αλλά και του περιβάλλοντός του.

Η θεραπεία της σπαστικότητας  περιλαμβάνει την έγχυση του φαρμάκου στον ενδορραχιαίο χώρο με την εμφύτευση αντλίας σε ασθενείς με φαρμακοανθεκτική σπαστικότητα που προσφέρει πολύ σημαντικά οφέλη στον ασθενή όπως: Σημαντική μείωση των σπασμών και της ακαμψίας, μείωση του πόνου με πολύ μικρότερη λήψη φαρμάκων από του στόματος και κατά συνέπεια, των παρενεργειών που αυτά προκαλούν.

Προϋπόθεση αποτελεί να είναι ο κάθε μοναδικός ασθενής κατάλληλος για τη συγκεκριμένη θεραπεία και να μην εμπίπτει στις αντενδείξεις, αλλά να μπορεί και το περιβάλλον του να υποστηρίξει αυτή τη θεραπεία.

Δείτε αναλυτικά: 

"Επέστρεψα στην Ελλάδα για να προσφέρω με εμπειρία, υπηρεσίες προηγμένης, ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής. Μη διστάσετε να με συμβουλευτείτε για πρώτη ή και για δεύτερη γνώμη πριν το χειρουργείο"

Ν. Καραγεώργος, Νευροχειρουργός