Χρόνιος πόνος

Χρόνιος πόνος χαρακτηρίζεται ο οποιασδήποτε αιτιολογίας ο οποίος διαρκεί περισσότερο από 3 μήνες έως και χρόνια, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται ο ίδιος σε πάθηση.

Όταν ο ασθενής υποφέρει από χρόνιο πόνο οποίος δεν αντιμετωπίζεται με φάρμακα ή τα φάρμακα, αυξάνουν σε δοσολογία τόσο πολύ ώστε να προκαλούν επιπλοκές, ή δεν μπορεί να λάβει φάρμακα λόγω άλλων προβλημάτων, τότε η μόνη λύση είναι χειρουργική από τον ειδικό ιατρό που αντιμετωπίζει το πρόβλημα που προκαλεί τον πόνο. Εάν ο πόνος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χειρουργικά για διάφορους λόγους, τότε ο ασθενής υποφέρει συνεχώς, καθηλώνεται, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά του.

Σε αυτούς τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιο, έντονο πόνο διαφορετικής αιτιολογίας, η σύγχρονη Νευροχειρουργική, προσφέρει θεραπεία με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Οι τεχνικές αυτές στοχεύουν στους νευροδιαβιβαστές του πόνου, προσφέροντας ανακούφιση.

Ο χρόνιος πόνος είναι είναι πολυπαραγοντικός, δηλαδή οφείλεται σε διαφορετικά αίτια, όπως:

Στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου οι νευρολόγοι χορηγούν αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, αντιεπιληπτικά, αντικαταθλιπτικά, οπιοειδή κ.α.

Για τη μείωση της δοσολογίας των φαρμάκων αυτών, για την καλύτερη αντιμετώπιση του πόνου η σύγχρονη νευροχειρουργική χρησιμοποιεί τοπική, ενδορραχιαία χορήγηση φαρμάκων, νευροδιέγερση ή νευρόλυση, αναλόγως του αιτίου που προκαλεί τον πόνο.

Ο Νευροχειρουργός Δρ. Ν. Καραγεώργος, έχει εξειδικευθεί στη Γερμανία και διαθέτει μεγάλη εμπειρία, στις τεχνικές επίτευξης της αναλγησίας στον χρόνιο πόνο με πολύ καλά αποτελέσματα, κατόπιν ειδικής διαδικασίας για τον έλεγχο καταλληλότητας του ασθενούς. Πρόκειται για τις τεχνικές της:

"Επέστρεψα στην Ελλάδα για να προσφέρω με εμπειρία, υπηρεσίες προηγμένης, ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής. Μη διστάσετε να με συμβουλευτείτε για πρώτη ή και για δεύτερη γνώμη πριν το χειρουργείο"

Ν. Καραγεώργος, Νευροχειρουργός