Ρομποτική σπονδυλοδεσία

Ρομποτική και διαδερμική σπονδυλοδεσία

Η ανάταξη της σπονδυλολίσθησης με σπονδυλοδεσία γίνεται μόνο όταν ισχύουν απόλυτες ενδείξεις, όπως η ταυτόχρονη ύπαρξη σημαντικής σπονδυλολίσθησης ή εκφυλιστικής σκολίωσης ή η υποψία αστάθειας μετά την αποσυμπίεση και όταν η συντηρητική αντιμετώπιση έχει αποτύχει.

Η πολύ προσεκτική επιλογή είναι πολύ σημαντική διότι οι τεχνικές ανάταξης έχουν αρκετές επιπλοκές. Αυτές οι επιπλοκές καθιστούν ακόμη πιο σημαντικές τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές ο οποίες επιτρέπουν την αποσυμπίεση των νευρικών στοιχείων και την τοποθέτηση των υλικών μέσα από μικρές τομές. Τέτοιες τεχνικές που ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο και τις επιπλοκές και τις οποίες εφαρμόζει με μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό, ο Δρ. Ν. Καραγεώργος, είναι:

Η διαδερμική σπονδυλοδεσία με διεγχειρητική 3D απεικόνιση.

Η  ρομποτική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, η οποία προσφέρει σε πραγματικό χρόνο και με πολύ υψηλότερη απεικονιστική ακρίβεια, τη σύνθετη τρισδιάστατη ανατομία της σπονδυλικής στήλης του χειρουργούμενου ασθενή. Δίνει την ακριβή θέση των χειρουργικών εργαλείων και εμφυτευμάτων, ακρίβεια σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την τοποθέτηση με το χέρι. Διευκολύνει τις ελάχιστα  επεμβατικές προσπελάσεις. Μειώνει την έκθεση στην ακτινοβολία σε σχέση με την ακτινοσκόπηση.

Η επέμβαση

Με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος, γίνεται ο προσχεδιασμός της χειρουργικής επέμβασης σε συνθήκες τρισδιάστατης προσομοίωσης, πριν την έναρξη της επέμβασης. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα προεπιλογής των κατάλληλων ανά περίπτωση χειρουργικών εμφυτευμάτων (σε μέγεθος, διαστάσεις, προσανατολισμό κλπ.), καθοδηγεί την ακριβή και ασφαλή τοποθέτηση όλων των υλικών σπονδυλοδεσίας.

Η τρισδιάστατη απεικόνιση παρέχει την εξαιρετική δυνατότητα στον χειρουργό να κρίνει με απόλυτα ακριβή απεικόνιση κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το αποτέλεσμα των χειρισμών του ως προς τη διόρθωση της παραμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης, αλλά και γενικότερα, την ανάταξη και σταθεροποίηση ενός κατάγματος, την  αφαίρεση ενός όγκου σπονδυλικής στήλης κ.α).

Με τη διεγχειρητική 3D ρομποτική νευροπλοήγηση, η επέμβαση γίνεται πολύ ταχύτερα, το ίδιο και η πραγματοποίηση ακόμη και των περισσότερο λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων, σε όλες τις περιοχές της σπονδυλικής στήλης, από τον αυχένα έως και το ιερό οστό. Το χειρουργικό τραύμα είναι πολύ μικρότερο, το ίδιο και ο μετεγχειρητικός πόνος, ενώ ταχύτερη είναι και η αποθεραπεία του ασθενούς.

Ως προς την επέμβαση, προτιμάται η βιολογική σπονδυλοδεσία με χρήση οστικού μοσχεύματος από τον ίδιο τον ασθενή (αυτομόσχευμα) ή εργαστηριακώς παρασκευασμένο οστικό μόσχευμα (αλλομόσχευμα), καθώς η ανάπτυξη νέου οστού κάνει την σπονδυλοδεσία μόνιμη και οριστική. 

Η παραμονή στην κλινική είναι αναλόγως με την εφαρμοζόμενη τεχνική και την περίπτωση του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, 3-5 μέρες. 

Ο ασθενής επιστρέφει στις ασχολίες του 4-6 εβδομάδες μετά το χειρουργείο ενώ δίδονται συστάσεις για την εφαρμογή μετεγχειρητικών μέτρων βελτίωσης και προστασίας.

Karageorgos

"Επέστρεψα στην Ελλάδα για να προσφέρω με εμπειρία, υπηρεσίες προηγμένης, ελάχιστα επεμβατικής Νευροχειρουργικής. Μη διστάσετε να με συμβουλευτείτε για πρώτη ή και για δεύτερη γνώμη πριν το χειρουργείο"

Ν. Καραγεώργος, Νευροχειρουργός

ΑΓΑΠΗ ΜΠΕΣΙΝΗ
ΑΓΑΠΗ ΜΠΕΣΙΝΗ
31/10/2023
Είμαστε τόσο τυχεροί ως Έλληνες πολίτες, αλλά και η Ιατρική Κοινότητα στην Ελλάδα, που επέστρεψε στους κόλπους της ένας τόσο άξιος επιστήμονας. Για την κατάρτισή του, μπορεί κάποιος να ανατρέξει στο βιογραφικό του, από το οποίο θα καταλάβει γιατί ήταν και είναι περιζήτητος και αναντικατάστατοςσε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Γερμανίας αλλά και σε Πανεπιστημιακό της Ελλάδας. Όμως, με μία μόνο συνάντηση από κοντά , θα καταλάβει πόσο ζεστός άνθρωπος είναι. Ένας γιατρός που νοιάζεται για τον ασθενή του, που με ευγένεια και ενσυναίσθηση τον βοηθά να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση. Μακάρι όλοι οι γιατροί να είχαν την επιστημοσύνη, αλλά και την καλοσύνη του! Τον ευχαριστούμε θερμά, γιατί είναι κοντά μας, όποτε τον χρειαστούμε!
Katachanas Michael
Katachanas Michael
31/10/2023
Απλά εξαιρετικός γιατρός! Με βαθιά και σφαιρική γνώση, προσεγγίζει το πρόβλημα με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα τόσο στην επεμβατική όσο και στη μη επεμβατική διάγνωση. Μου ενέπνευσε πλήρη εμπιστοσύνη!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
28/10/2023
Εξαίρετος επιστήμονας και πάνω απ' όλα θαυμάσιος άνθρωπος.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΓΟΥΡΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΓΟΥΡΑΣ
24/10/2023
Εξαιρετικός άνθρωπος, άριστος ιατρός με απίστευτη γνώση στην ειδικότητα του. Άλλαξε η ζωή μου μετά από το χειρουργείο, με απίστευτη υπομονή μου έδινε απάντηση σε κάθε απορία που είχα, χωρίς να δυσανασχετήσει ποτέ. Απουσιάζουν από την Ελλάδα τέτοιου είδους επαγγελματίες. Ευχαριστώ πολύ.
Foteini Rapti
Foteini Rapti
23/10/2023
Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος! Ένοιωσα ασφάλεια και σιγουριά με την εξέταση και τις οδηγίες που μου έδωσε. Τον συνιστώ από καρδιάς.
Efi
Efi
22/10/2023
Ο γιατρός άρτια καταρτισμένος επιστήμονας, με απόλυτη γνώση του αντικειμένου του, μας εξήγησε με ευγένεια και κατανοητό τρόπο την κατάσταση! Είχε υπομονή, απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις με ηρεμία και ενσυναισθηση! Μοντέρνο ιατρείο με εύκολη πρόσβαση.
aglaia mitta
aglaia mitta
22/10/2023
Εξαίρετος επαγγελματίας, άριστος γιατρός! Αφιερώνει πολύ χρόνο στον ασθενή με αναλυτική επεξήγηση όλων των απεικονιστικών εξετάσεων. Με διαφορά από τους καλύτερους και πιο έμπειρους νευροχειρουργούς της υπόφυσης, που πολύ δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα!
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΤΡΟΥΚΑ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΝΤΡΟΥΚΑ
22/10/2023
Υπέροχος άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρός. Πολύ αναλυτικός, με γνώσεις και εμπειρία!!! Βοήθησε πολύ τη μητέρα,μου Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Cindy Zografos
Cindy Zografos
22/10/2023
Exzellenter Chirurg auf dem neusten Stand der Wissenschaft. Er ist sehr menschlich mit dem Umgang seiner Patienten.
Loukas Zografos
Loukas Zografos
22/10/2023
Ο συνδυασμός της εξαιρετικής γνώσης του αντικειμένου του, της μακρόχρονης και πολύπλευρης εκπαίδευσης του στην Γερμανία και όχι μόνο, όπως και ο ανθρώπινος χαρακτήρας του γιατρού Καραγεώργου, αποτελούν εχέγγυα για την σωστή αντιμετώπιση κάθε ασθενούς.